НАЙТИ ОТВЕТ ЗАДАТЬ СВОЙ ВОПРОС

Современность

Наука

На вопрос отвечает представитель сайта «Татарстанская митрополия»
01.04.2006

Спрашивает: Екатерина

Здравствуйте. Скажите пожалуйста какому Святому мне молиться для помощи в работе.Я занимаюсь естественными науками, в частности энтомологией.
Простите.
01.04.2006

Уважаемая Екатерина!

Перед началом работы необходимо обращаться с молитвой к Господу Вседержителю о даровании сил и разумения в предстоящих трудах. 

В начале работы обращаются к славному и всехвальному первоверховному апостолу Павлу. Известно, что Павел никогда не оставался без дела (2 Сол. 3, 8), плотничал и выполнял другие работы, особенно в то время, когда жил среди солунян, среди которых были тунеядцы.

Молитвословие апостолу

(общее)

Тропарь, глас 3-й

Апостоле снятый (имярек), моли милостиваго Бога, да прегрешений оставление подаст душам нашим.

Кондак, глас 4-й

Яко звезду пресветлую Церковь всегда стяжа тя, апостоле (имярек), чудес твоих многоподаванием просвещаема. Темже зовем Христу: спаси чтущих верою память Твоего апостола, Многомилостиве.

Взывают в начале всякого дела и к помощи святого Василия Великого, архиепископа Кесарии Каппадокийской.

Молитва

святителю Василию Великому

О, святителю великий Василий Великий! Ты многая и различная дарования от Господа приял вей, и яко раб благий и верный, вся данныя тебе таланты добре умножил еси: сего ради воистинну вселенский учитель был еси, яко всяк возраст и всяко звание от тебе получается. Се бо отроком послушания образ явился еси, юным - целомудрия светило, мужем - трудолюбия наставник, старым - незлобия учитель, иноком - воздержания правило, молящимся - вождь от Бога вдохновенный, мудрости имущим - ума просветигель, витиям доброглаголивым - слова живаго сточник неисчерпаемый, благотворящим - миюсердия звезда, начальствующим - правления aparo образ, правды ревнителем - дерзновения вдохновитель, правды ради гонимым - терпения наставник: всем вся был еси, да всяко некия спасши. Над всеми же сими стяжал еси любовь, яже есть соуз совершенства, и тою, яко силою Божеетвенною, вся дарования в души твоей во едино совокупил еси, и туюжде любовь разделенная примиряющую, в толковании словес апостольских всем верным проповедал еси. Мы же грешнии, по единому кийждо свое дарование имуще, единения духа в союз мира не имамы, но бываем тщеславии, друг друга раздражающе, друг другу завидяще: сего ради дарования наша разделенная не в мир и спасение, но во вражду и осуждение нам преложишася. Темже к тебе, святителю Божий, припадаем, раздором обуреваеми, и в сокрушении сердца просим: молитвами твоими отжени от сердец наших всяку гордость и зависть, нас разделяющия, да во мнозех удех едино тело церковное невозбранно пребудем, да по словеси твоему молитвенному возлюбим друг друга и единомыслием и исповемы Отца и Сына и Святаго Духа, Троицу Единосущную и Нераздельную, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Этот ответ просмотрели 1533 раз.